Djuren på Gottby Mansions blogg!

Detta är Notos, Ghosts och Urracos blogg!

Lite mataktivering

Numera sköter husse allt rastande, lite trist att bara va hemma med ömma fogar men vad gör man. Försöker iallafall aktivera dom lite, idag fick de middagen i flaskor ute som de fick tömma och nosa upp. Bättre än inget :) 
Ska göra upp någon form av plan över hundträningen så det kanske blir mer ordning med det. Finns mycket jag vill göra ju! 


Raccis på nytt dagis

Över julen fick Racco va på ett nytt dagis och idag hämtade vi honom. Julen har varit sådär ur hundägarperspektiv som sagt så det var underbart att höra att dagistanten tyckte han var charmig och jättesöt och snäll! Visst lite rädd och osäker av sig men väldigt snäll. Hon sa att han var väldigt mjuk, vilket va skönt att höra var lite orolig att hon som bruksperson inte skulle haja corso-mjukheten. Men det var skönt och vi för rätt troligt dit han igen! 

Här är han hemma och öppnar sin klapp :)



Hundägarångest

Igår, på julafton hade vi en incident igen.  Denna gång med Notos! Han som aldrig gjort en fluga förnär. Nåja, han skulle säkert inte gjort det heller om inte vi varit så dåliga ledare. Han är en bra hund som fick ta för stort ansvar och vart rädd. Vårt fel helt och hållet. Vi var för bekväma och trygga och glömde hundperspektivet. Non the less ångest framkallande. När något händer med ens hundar - det är då, och endast då, man inte vill ha hund mera. Vi har lärt oss vår läxa, när man har hund måste man alltid ha hund-glasögonen på, alltid tänka ut hundens perspektiv. Oavsett hund. Man får aldrig bli lat eller bekväm. 
Aldrig. 

Det var ju längesen jag skrev nu, så jag kan ju också berätta att vi börjat träna racco med tränare, privatträning. Vårt mål är att kunna ha hundarna mer och se på luciatåget nästa år. Det kräver en hel del jobb. Men det gäller att sluta fega och göra jobbet. För vår egna skull.  Det ska gå.