Djuren på Gottby Mansions blogg!

Detta är Notos, Ghosts och Urracos blogg!

Kudde!

Jag kan fortf inte komma upp i soffan... Så jag får nöja mej me en kudde... 

Soffhäng



Bebishäng

Igår kom det en rolig bebis på besök som man kunde pussa på och tvätta öronen åt. Vi delade ett ben också. Han hade roliga leksaker med sig. Farbror Notos verkade rädd för han, fattar inte det jag. 


Det finns värre sätt att starta sin dag

... Än med att mysa med djuren i sängen.


... 


Veterinärbesök

Har inte haft plutten hemma en vecka så vart vi tvungna att bege oss till tant doktor. Hittade ett svullet och varande jack på nosen imorse och när det kom var ur ögat också så var det bara att åka... Vi kom fram till att det måste vara kaninbettet han fick tidigare i veckan... trodde inte gangster-kaninen kommit åt så bra! Med lite tur nu så nådde inte bettet hela vägen ner till brosket och kommer läka bra nu med lite antibiotika, ögondroppar och smärtstillande. Han är tröttare än vanligt men annars vid gott mod. 
 
Lite roliga saker som hände hos veterinären också, visade sig att han vägde 9,6 kg nu. I söndags, på en annan våg visserligen, vägde han 8,4. Han VÄXER! 
Sen mötte vi en stor Riesen som han förstås måste morra åt haha, inte rädd/nervös morr utan mer ett tufft morr. Vi har verkligen fått en tuffing, iaf i jämförelse med fjant-Notos! 
 
 
Taggar: kaninbett, valp;

Jag vill också...

... Ha lunch! 


Mer lek!

Jag gillar det här nya plejset, lite för få lekkamrater men han stora har börjat mjukna så kanske att han vill leka snart! 
Lite selfies från promenaden idag



De första dagarna med Urraco



Livet med valp är underbart! Och vi har fått sova mer för varje natt nu. Han är duktig på att kissa ute och säger tom till när det börjar krisa (vi måste bara förstå vad han menar). Han varvar mellan att bitas och ligga vid mina fötter, ibland gör han en kombination och biter i mina fötter. 
Han är inte alls som Notos. Ska bli spännande att se hur han utvecklar sig! 
Hittills är det ju bara att han ska lära sig våra rutiner, inte bita så hårt, förstå att jag skyddar honom, leder honom... Men det ska bli kul att börja jobba mer med honom! Förut kändes det som det sku bli jobbigt men nu känns det bara kul, han är ju en sån underbar krabat och han har ju verkligen knytit an till oss alla redan!
Välkommen hjärtegrynet!!! 





Urraco är här!

Och jag känner verkligen såhär; mer tid till mina gosegryn!!! 


Hinner inte skriva en massa nu, men allt har gått jättebra och han är förstås helt underbar!!! Notos är lite sur och Ghost lite nervös. Men allt går bra! 

Lade ut ett gäng bilder på Facebook, ska komma mer här också bara jag hinner :)

//Lycklig matte

Notos rygg

Var korkad för några veckor sen och lät Notos skena som en idiot en promenad utan ordentligt uppvärmning. Tänkte helt enkelt inte på det och så fick han ont i ryggen igen. Det är väl någon låsning som ligger och väntar på en större muskulär ansträngning. Skulle helst ta han till en kiropraktor som man själv skulle göra men det verkar dåligt med såna på Åland. Massörer kanske finns men det kräver ju många behandlingar... Och man kanske kunde gå till vanlig veterinär men då handlar det ju mer om att utesluta värstingarna än att få det behandlat. Notos är ju inte så förtjust i veterinär heller och jag vet inte hur han skulle gilla att ha någon annan och knåda där det gör ont. OCH SÅ KOSTAR DET JU ASMYCKET MED! Ja jag vet, har man inte råd kanske man inte ska ha hund... men faan....
Såå jag kämpar på med min rookie massage och stretching. Det har ju hjälpt tidigare, men det är så jobbigt när det bara kommer tillbaka! Och så sa det KLICK. Det var ju den där styrekträningen som vi glömt bort igen! Blir han starkare borde det inte komma tillbaka. Var ju duktig och tränade i höstas men så vart det vinter och kallt. Måste få till det igen! 
Vi joggar två mornar i veckan. Och så skulle man kunna åka ut till skogs på söndagar för styrkan. 
Tänker mig att söndagspassen kunde se ut typ såhär:
- Uppvärmningspromenad i koppel, uppmjukande övningar som cirklar och zic zac gång mellan benen, sitt -ligg- stå - nig övningar. 
- Sen går vi upp i skogen och försöker hitta saker att balansera på, stockar att gå på och stenar att stå på. Krypa under och hoppa över saker. 
- Det borde finnas en brant vi kunde gå fot zic zac i 
- Sitta vacker och kampa
- och till sist några sprinter i uppförsbacke
- nedvarvning
- kort genomgnuggning
 
Man kan ju åka till stugan och gå i vattnet och sanden på somrarna också. Eller åka till agilitybanan någon gång. 
Det behöver inte bli mer komplicerat än så, gör man det istället för morgonpromenaden tar det ju inte särskilt mycket mer tid heller ju. 
 
 
 
 
 
Taggar: fysioterapi, fysträning, hund, prehab, rehab, styrketräning;