Djuren på Gottby Mansions blogg!

Detta är Notos, Ghosts och Urracos blogg!

Dags att stärka ledarskapet

Vi for till stan och gick med hundarna i lördags. Välbehövligt med mer miljöträning åt Urraco. Han gjorde pinsamt nog två utfall mot människor. Inte jag i andra ändan kopplet men ändå väldigt jobbigt. Idag bet han lite halv plötsligt svärfar också (jag var inte hemma så vet inte riktigt hur det gick till, Notos var involverad iallafall). Vad gäller hundmöten så var ju Notos "bäst i klassen" på kursen förut så jag borde veta hur man gör, men vi måste ju öva! Konstaterar att vi har en lång väg att gå med Urraco, men skam den som ger sig. Han är en superfin hund, lyhörd och arbetsvillig. Det ska tas tillvara! Vi behöver bara visa lite tydligare ledarskap och träna mer så kommer det bli suvve! Minst sagt dags att lägga ner timmarna nu. 

Planen:
- gå mer med honom utan Notos
- förekomma förekomma förekomma, dvs agera innan man är face to face med problemet, och inte bestraffa efteråt. 
- lugn, tydlig, vänlig och konsekvent HELA TIDEN. Förtjäna att vara hans ledare. 
- mycket mycket skvallerträning på långt avstånd och minska ner avståndet stegvis. Vid möten: ta stor cirkel eller vänd bort. Avleda berömma vid kontakt eller titta bort.
- när gäster kommer: vi äger besöket. Ok att hundarna säger till men sen är det bra. Från och med nu hälsar inte hundarna på gästerna, dom är våra. Det handlar om kroppsspråk och attityd. Vi vill gärna kunna ha besökare! 
- minska tryck direkt han visar eftergift: väjer blicken, gäspar, nosar, slickar sig om nosen... Mjuk men tydlig hand. Han är väldigt lyhörd på rösten, man behöver inte ta i han (om det inte är enda sättet att hålla fast han när det krisar!) 

Liten har blivit enorm

En liten update i bilder: 


Töpromenad


Hund på kudde


Fick slicka ur gräddskålen! Bakom skymtar kudden jag tugga sönder tidigare... 


Jag kan lägga upp huvudet på bordet när jag ska tigga


En helglångpromenad för några helger sen


Ibland får man ligga i sängen! 


Nattar matte



Från ännu en långpromenad, visst är jag snygg!? 


Vi posar med husse 


Skogsbus


Min första jul



Mojs med husse


På väg ut och gå


Ute i höstsolen

Många bilder blev det, men har ju inte uppdaterat på så länge!