Djuren på Gottby Mansions blogg!

Detta är Notos, Ghosts och Urracos blogg!

Kolla!


Notos tuggar på ben!!! Har inte sett han göra det på evighet! Undrar hur länge han hade knölen i halsen...

Trasig trampdyna

Skar mig i tassen igår så då behövde jag inte springa nu på morgonen. Va synd. Jag hatar ju att måsta ligga i soffan..... ;) ;) 

Maaaaat

Alltså jag får så jätte jätte god mat nu! Idag fick jag VOM <3 <3 

Keep it coming! Love it

Frysa med Jason

I och med att Notos fortfarande har stygnen kvar känns det bäst att låna en hund till kvällens "fysträning med hund". Jag ska låna Jason, Notos rottiskompis. Folk verkar vilja få mig lite stressad över det att han är besvärlig och bara biter i kopplet och har sig.... Han lär ju vara lite mer fartig än Notos men så illa är det knappast :) ska bli spännande, intressant och lärorikt! Pissigt att jag inte känner mig i toppform bara men men det blir nog bra, får sätta på bastun innan jag åker :) 

Vi har en spännande gäst

Testade just bitchslappa han då såg han mest bara förvånad ut

Han är okej!

Han är okej han är okej han är okej!!!!!!!!! Fyfan va glad jag blir!!!!   Min älskade plutt!!!!!

Foderbyte på G

Har alltså seriöst suttit och funderat om min hund är värd en euro mer om dagen i förra inlägget!? Vad är det för fel på mig?? Klart han är det!
Jag har läst på om alternativa cancerbehnandlingar. Tror ju tyvärr inte veterinärkliniker på Åland kan erbjuda så mkt PLUS att jag ju vill göra allt jag kan! Annars kommer jag inte förlåta mig själv. 

Vill man motverka cancer behöver man äta antiinflammatoriskt, få i sig mkt antioxidanter och helt enkelt stimulera sitt egna immunförsvar. Vi snackar fungerande tarm och lever bl a. Bort med all processad skitmat!
Vi har hela tiden/ofta små cancerceller som kroppen själv tar hand om, det är när sorten blir för aggressiv och vår kropp obalanserad som cancer kommer. Cancer älskar syrebrist och socker, så nummer ett vid cancer är ju att sluta äta socker och allt därtill (spannmål, ris kanske främst när vi pratar hund) och nummer två att fortsätta motionera. När det kommer till Notos så ska jag asap till djuraffären och köpa färskfoder. Han ska också fortsätta få tillskott av omega 3 (får rapsolja/olivolja på maten, kallpressade förstås). Kan testa påta i han D-vitamin, probiotika (har en canicur hemma men man kan ju köpa acidophilus pulver eller liknande), krydda maten med gurkmeja. ska köpa mariatistel åt mig själv, Notos kan ju också få då, likaså av B-vitaminerna. Q10 sägs vara bra, enzymer, spirulina....

Men som sagt att få bort torrfodret med ris och konstiga fetter är ju det viktigaste. Det får kosta en euro mer om dagen. Katten ska också få! 

FUCK CANCER!!!!!!!!!
Imorgon får vi veta om det är det eller inte.... Tänker byta foder åt djuren i vilket fall. 

Färskfoder

Skulle ju vilja ge råfoder åt Notos när han är så känslig och för att det ju måste vara bra och lite mer naturligt än det processade torrfodret. En säck av fodret vi har nu kostar 50-60 nåt och räcker över en månad.... Lite skillnad. Om jag räknar på 70€ och att det räcker 30 dar för att ligga i överkant så kostar det 2,33 per dag. En sorts färskfoder går på 2,97 per dag och en annan på 3,92. Den dyrare alltså 89 respektive 117€ per månad. Finns en tredje också som inte är ett fullfoder som skulle gå på 3,51 per dag. 

Den billigare av dom innehåller spannmål, men är svensk tillverkad. 

Ja jag vet inte vad som är bäst. Nå spannmål ska han inte ha iaf. Om man byter ut hälften av torrfodret mot den  billigare sorten utan spannmål, kan det bli för lite av nåt då med? Mkt att fundera på. 

Småtjejerna i butiken ingav inte direkt något respekt heller kan jag ju säga :) 

Bra och dåligt

Det gick mkt bättre än förväntat att byta åt honom och putsa! Bara ett problem nu och det är att ingen av oss har lyckats få syn på något rör... Det verkar tyvärr som det åkt in mellan hudvecken... Har är rätt svullen också där i regionen. Fuck. Måste ringa veterinären imorgon och höra vad dom tror och om vi ska måsta komma in. 

Det är nästan tyngre i hjärtat idag. Hoppas lite mer sömn ska göra mig lite mindre gråtmild imorgon. Behöver kunna fokusera mer på jobbet också.... Ska göra mitt bästa att följa alla mina vanliga rutiner. Men som idag har jag inte velat ta några jobbpauser, direkt jag pausar kommer alla känslor... Att köra bil var asjobbigt. Nåja. Det är bara att bita ihop och tänka att det nog kommer ordna sig. Det finns hopp. Det finns det så vi klänger oss fast vid det. Surt att va sån realist i detta läge. Och va fan tänkte jag när jag bestämde mig för att basta? 

Håll tummarna också att dränet går att med nåt magiskt trick att få ut på egen hand så vi inte måste åka in med honom imorgon! Skulle inte vilja stressa han med det. 

Hoppas på en god natt nu! 

Ingen bra dag idag




Plågsam dag

Notos sover äntligen så jag får berätta för honom. Han fick sin kur antiinflammatoriska och blev direkt piggare och gladare igen och när kuren va slut startade vi upp träningen försiktigt igen. Men bara två dar efter sista tabletten tyckte vi att han var slöare igen och verkade ha lite ont... När han verkade ha lite problem att skälla också så ringde jag veterinären. Han fick komma in redan nästa dag, idag . De sövde honom och skulle kolla tonsillerna så han sku kunna få antibiotika. Men tonsillerna var bra. Istället har han en stor knöl från under tungan ner i halsen på ena sidan. Vi tyckte han varit som lite tjock där men det är svårt att säga, och jag vet inte riktigt var tonsiller sitter, tänkte att det kanske bara var en svullen tonsill. De har iallafall öppnat upp honom idag och tagit en biopsi. Vart en dyr historia, tur att vi har försäkring. Men spela roll han ska ha vård helt enkelt. Provsvaren kommer om en vecka tidigast. Veterinären trodde det var en böld eller en tumör de kunde inte säga . Det är bara att be till alla gudar nu att det är en böld. Melanom i munnen har jag läst att nästan alltid är väldigt elakartade. Det kan annars vara mastocytom och om det är en sån hoppas vi på en snäll variant som lätt går att operera bort och som troligen inte spridit sig.  Men tanken på att min älskade lilla gullegris hund skulle ha cancer är inte lätt att hantera. Det gör så ont i hjärtat. Och att se honom ynklig och ha ont det går liksom inte. Shit vad man kan älska en hund. 
Snart ska vi byta sånt där uppsugsjox på honom och putsa dränaget... Hur det nu ska gå. Han vart arg bara jag tog bort ett plåster på tassen. Men han har äntligen fått ro att sova så vi kanske låter honom sova då, han får sova i sängen. Jag vill ha honom så nära mig som möjligt. Tänk om han inte blir mer än fem år. Nej fy, inte tänka så, det är nog en böld. Han kanske bara ätit nåt tok som fastnat i halsen på han och typ vuxit fast. Är tydligen rätt vanligt... Tycker väl kanske han sku ha sämre andedräkt då, men vi hoppas ändå på det. Inga elakartade tumörer som sprider sig som löpeld i mitt hjärtegull. 
På måndag ska dräneget tas och på måndag efter det stygnen. Senast då vet vi provsvaren. Kommer bli jobbiga dagar detta.
På fredag fyller Notos år och vi ska på lekfull lydnad. Om han är pigg åker vi men tar det lugnt. Vill att ha han ska ha ett roligt och bra liv trots sjukdom. 

Fy satan va jobbigt det här är. 

Lägger ut bilder med mobilen strax. 

Jag och syrran