Djuren på Gottby Mansions blogg!

Detta är Notos, Ghosts och Urracos blogg!

Hästar

Igår på promenaden började Urraco tokskälla på ett par ponnysar. Notos hakade också på och det vart allmänt kaos. Notos bryr sig väldigt sällan om hästar annars kan jag ju tillägga. Jag försökte korrigera Urraco, det är inte ok att skälla och vi ska bara gå förbi. Idag var det likadant vid två hästmöten. Kom på att det säkert bara är osäkerhet. Han visar det bara helt annorlunda än Notos. Notos satte svansen mellan bena och typ kröp förbi hästarna tills jag visade han att dom inte är farliga. Tror jag måste visa Urraco också. Det finns ju en hel drös med hästar i byn och kaos varje gång vi möter en är inte så kul. Korrigeringar hjälper ju föga om anledningen är osäkerhet. Så detta ska vi jobba med hädanefter.

Här är lite pics från idag, försökte få till ett porträtt där båda tittar på mig...





God morgon!



Post-vaccination

ZzzzZZzzzzz 
Snarkas högt här i bilen nu när husse är in till butiken


17,3 kg

Och skällig som fan. 
Det är vår Urraco just nu. 

Påsk och dynga

Denna vecka har präglats av dynga. Undvika att hundarna ska äta och rulla i dynga. Duscha Notos när det misslyckats och hela tiden minnas att inte pussas med någon av dom. T o m katten stinker. Härligt att bo på landet! 

Just nu



Spår och träning

Det har hänt en del men jag hinner inte alltid uppdatera tyvärr. I fredags var notos och jag och spårade, säkert minst ett år sen vi gjorde ett riktigt spår. Men det märktes inte alls på honom, han var superb. Det gick hur bra som helst! Lugnare tempo än jag mindes med, mer fokus. Kanske åldern som gör det? Här är han efteråt med sin skatt (som urraco snodde och slängde i vattenskålen lite senare...) 

Igår var Urraco och jag på första träningen. Underbart kul att lära känna den här hunden! Har var lite osäker och skällde och morrade mycket men gud så bra han jobbade, väldigt fokus och vilja. Notos är också bra men det är en jäkla massa gäspande och man måste truga ganska mycket, inget sånt med Urraco ännu iallafall. Vi tränade sitt, ligg och vänta. Gick bra! Sen var han TRÖTT! 

Här är bilder från morgonens promenad! 




Bilträningen forts

Nu är husse och tar bort stygnen och vi fortsätter träna på att vara i trunken :) 

Spanar

Just nu sitter vi i trunken och lär oss att den är chill medan husse är på sjukgymnastik. Båda killarna hel-coola. Detta är rasens ässe, att sitta och spana.