Djuren på Gottby Mansions blogg!

Detta är Notos, Ghosts och Urracos blogg!

Notos rygg

Var korkad för några veckor sen och lät Notos skena som en idiot en promenad utan ordentligt uppvärmning. Tänkte helt enkelt inte på det och så fick han ont i ryggen igen. Det är väl någon låsning som ligger och väntar på en större muskulär ansträngning. Skulle helst ta han till en kiropraktor som man själv skulle göra men det verkar dåligt med såna på Åland. Massörer kanske finns men det kräver ju många behandlingar... Och man kanske kunde gå till vanlig veterinär men då handlar det ju mer om att utesluta värstingarna än att få det behandlat. Notos är ju inte så förtjust i veterinär heller och jag vet inte hur han skulle gilla att ha någon annan och knåda där det gör ont. OCH SÅ KOSTAR DET JU ASMYCKET MED! Ja jag vet, har man inte råd kanske man inte ska ha hund... men faan....
Såå jag kämpar på med min rookie massage och stretching. Det har ju hjälpt tidigare, men det är så jobbigt när det bara kommer tillbaka! Och så sa det KLICK. Det var ju den där styrekträningen som vi glömt bort igen! Blir han starkare borde det inte komma tillbaka. Var ju duktig och tränade i höstas men så vart det vinter och kallt. Måste få till det igen! 
Vi joggar två mornar i veckan. Och så skulle man kunna åka ut till skogs på söndagar för styrkan. 
Tänker mig att söndagspassen kunde se ut typ såhär:
- Uppvärmningspromenad i koppel, uppmjukande övningar som cirklar och zic zac gång mellan benen, sitt -ligg- stå - nig övningar. 
- Sen går vi upp i skogen och försöker hitta saker att balansera på, stockar att gå på och stenar att stå på. Krypa under och hoppa över saker. 
- Det borde finnas en brant vi kunde gå fot zic zac i 
- Sitta vacker och kampa
- och till sist några sprinter i uppförsbacke
- nedvarvning
- kort genomgnuggning
 
Man kan ju åka till stugan och gå i vattnet och sanden på somrarna också. Eller åka till agilitybanan någon gång. 
Det behöver inte bli mer komplicerat än så, gör man det istället för morgonpromenaden tar det ju inte särskilt mycket mer tid heller ju. 
 
 
 
 
 
Taggar: fysioterapi, fysträning, hund, prehab, rehab, styrketräning;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: